BOOK HAUL

Salut, m-am gândit să fac astăzi un BOOK HAUL. Pentru cei care nu ştiu ce este acela un Book Haul, uitați o "definiție" creată de mine:
Un book haul este atunci când un blogger/vlogger achiziționează o carte sau mai multe, apoi postează ce şi-a cumpărat.
Mai pe scurt, un videoclip/o postare unde o persoană prezintă ce cărți şi-a achiziționat recent.
Deci, să începem. Vă reamintesc că este prima oară când fac asta, deci nu prea ştiu cum se face *nu că ar fi cine stie ce*.



Prima carte pe care o să vi-o prezint este "Eleanor & Park"


Titlu original: Eleanor & Park
Autor: Rainbow Rowell
Anul apariției: 2015
Editura: YoungArt

Descriere:

Eleanor a fost data afara din casa si, dupa un an, se intoarce sa traiasca din nou impreuna cu mama, fratii si tatal ei vitreg. O scoala noua, unde nu cunoaste pe nimeni si toata lumea pare s-o urasca. Nu-si face nicio speranta ca si-ar putea gasi prieteni si, cand se-asaza in autobuz langa Park, un baiat tacut, care nu vrea decat sa fie lasat in pace, sa-si asculte muzica si sa-si citeasca benzile desenate, nu se-asteapta la mare lucru.
Insa unele povesti de dragoste incep fara mari asteptari si se dovedesc a fi cu atat mai impresionante cu cat inceputurile lor sunt mai modeste. Desi sunt suficient de destepti sa stie ca prima iubire nu dureaza, Eleanor si Park au curaj cat sa vrea s-o traiasca pana la capat, nu doar in ce are ea mai serios, ci si in ce are mai amuzant, mai naiv si mai stangaci.
                              ***

A doua carte pe care vreau să vi-o prezint este "Magonia"



Titlu original: Magonia
Autor: Maria Dahvana Headley
Anul apariției: 2016
Editura: LEDA

Descriere:

 Inca de cand era mica, Aza sufera de o boala de plamani, din cauza careia ii este tot mai greu sa respire. Doctorii ii dau medicamente sperand ca reusesc sa o mentina in viata. Cand Aza vede o corabie in cer, familia ei considera ca e vorba de un efect secundar al pastilelor. Dar Aza e sigura ca nu e o halucinatie. Poate sa auda pe cineva de pe vas strigandu-i numele. Doar cel mai bun prieten al ei, Jason, o crede. Jason, care intotdeauna a fost alaturi de ea si pentru care ea ar putea avea sentimente mai mult decat prietenesti. Dar inainte ca Aza sa se gandeasca mai bine la asta, ceva groaznic se intampla. Boala o doboara. Aza pleaca din aceasta lume. Si ajunge intr-alta: MAGONIA.
    Deasupra norilor, pe taramul corabiilor, Aza nu mai este faptura slaba, pe moarte. In Magonia, ea poate sa respire pentru prima data. Mai mult, are o putere imensa, pe care o poate folosi pentru a schimba lumea. Caci Magonia si Pamantul sunt in pragul razboiului, iar soarta intregii omeniri sta in mainile Azei – inclusiv soarta baiatului pe care il iubeste. Incotro se va indrepta loialitatea ei?

***

Iar ultima carte, şi din păcate cea din urmă, este "Cerneală şi stele" 


Titlu original: The girl of ink and stars
Autor: Kiran Millwood Hargrave
Anul apariției: 2017
Editura: RAO

Descriere:

Sprintarei Isabella i s-a interzis sa paraseasca insula natala, asa ca isi petrece timpul visand la taramurile despre care tatal ei, un cartograf faimos, i-a povestit de atatea ori. Atunci cand prietena ei cea mai draga dispare in ”Taramurile uitate”, Isabella se ofera sa o caute. Doar stie sa citeasca hartile, indiferent cat de elaborate ar fi, poate sa se ghideze dupa stele si e mai mult decat dornica sa plece intr-o aventura. 
Lumea de dincolo de zidurile orasului insa e plina de pericole, iar un demon de foc ii da batai de cap asa cum nu isi imagina.
Curand, Isabella realizeaza ca nu trebuie doar sa isi gaseasca prietena, ci si sa salveze insula de la pieire. Oare va face fata provocarii?

Cam atât cu BOOK HAUL-ul. Sper că v-a plăcut. Puteți lăsa sugestii cu ce ați vrea să postez pe viitor. Mulțumesc celor care au citit până aici. 💕

-creatoarea blog-ului Books&Me

Comentarii

Postări populare