TOP 5 CĂRȚI CARE TE VOR FACE SĂ PLÂNGI

Ador să plâng la cărți şi ador cărțile triste, aşa că m-am gândit să fac un top cu 5 cărți care vă vor face să plângeți.




1. If I stay - Gayle Forman 

Descriere:

Ce ai face daca ar trebui sa alegi?
Mia este o violoncelista talentata in varsta de 17 ani, cu o familie iubitoare si un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decat sa aleaga daca va merge la New York pentru a studia la Julliard sau daca va ramane in Oregon cu cei dragi.
Insa intr-o dimineata cu ninsoare, totul se schimba, iar decizia pe care brusc trebuie sa o ia este dramatica si dureroasa. Mia isi pierde parintii si fratele mai mic intr-un accident rutier, si, cu toate ca nu isi aminteste momentul impactului, ea ii poate vedea pe cei din jur si pe sine.
Romanul este scris la persoana intai, Mia evoca evenimente din viata sa, descrie ceea ce vede si aude in spital, desi nu poate simti nimic si este din ce in ce mai slabita.
Dragostea pentru cei ramasi in viata si pentru Adam si pasiunea pentru muzica clasica vor determina alegerea pe care tanara o face la final.
Daca as ramane (If I Stay) atinge teme importante, despre viata, moarte si despre cum totul se poate schimba iremediabil intr-o secunda. Cartea este inspirata de o tragedie reala.



După ce o să citiți cartea asta o să fiți ceva gen:





2. Toate acele locuri minunate - Jennifer Niven 



Descriere:
O emotionanta poveste de dragoste despre o fata care invata sa traiasca de la un baiat care vrea sa moara.
Theodore Finch e fascinat de moarte si se gandeste neincetat la tot felul de modalitati in care si-ar putea pune capat zilelor.
Violet Markey traieste pentru viitor, numarand zilele ramase pana la absolvire.
Cand Finch ar putea evada atat din micul ei oras din Indiana, cat si din suferinta coplesitoare provocata de recenta moarte a surorii sale.
Cand Finch si Violet se intalnesc pe marginea clopotnitei de la scoala, nu este foarte limpede cine pe cine salveaza. Iar cand devin parteneri intr-un proiect de descoperire a „minunilor naturale“ din statul lor, amandoi fac descoperiri mult mai importante: Finch poate fi el insusi numai alaturi de Violet. Iar Violet numai alaturi de Finch poate uita de numaratoarea zilelor si poate incepe sa le traiasca.
insa, in timp ce lumea lui Violet creste, a lui Finch incepe sa scada.

Finalul cărții o să vă lase cam aşa: 





3. Sub aceeaşi stea - John Green 

Descriere: 

Fara suferinta, cum am putea sti ce e bucuria?
Isi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viata mea? Ce vreau sa las in urma?

Desi un medicament miraculos i-a prelungit viata, Hazel Grace Lancaster, in varsta de 16 ani, are impresia ca de cand se stie a fost „in faza terminala".
Insa atunci cand fermecatorul Augustus Waters, suferind si el de aceeasi boala cumplita, apare la intalnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisa.
Spirite inrudite, impartind acelasi farmec si acelasi simt al umorului, Hazel si Gus incep o cursa contra cronometru in care invata ce inseamna sa iubesti.





4. Înainte să te cunosc - Jojo Moyes


Descriere:


Lou Clark stie o multime de lucruri. Stie cati pasi sunt de la statia de autobuz pana acasa. Stie ca ii place sa lucreze la ceainaria The Buttered Bun si ca s-ar putea sa nu fie indragostita de iubitul ei, Patrick. Ceea ce Lou nu stie este ca e pe cale sa-si piarda locul de munca si ca viata ei ramane normala doar pentru ca e, in esenta, previzibila.
Will Traynor stie ca accidentul de motocicleta pe care l-a suferit l-a facut sa-si piarda dorinta de a trai. Stie ca totul i se pare acum insignifiant si lipsit de bucurie si stie totodata si cum sa puna capat acestei stari de lucruri. Ceea ce Will nu stie este ca Lou e pe cale sa-si faca aparitia in lumea lui intr-o explozie de culoare. Si nici unul dintre ei nu stie ca urmeaza sa schimbe destinul celuilalt pentru totdeauna.

Inainte sa te cunosc e o poveste de dragoste pentru generatia de azi, despre o iubire neasteptata intre doi oameni care nu au nimic in comun. O carte romantica si imprevizibila, care ii va provoca pe cititori sa se intrebe ce e de facut atunci cand, de dragul celui pe care il iubesti, trebuie sa-ti sacrifici propria fericire.







5. Zece respirații scurte - K.A. Tucker

Descriere: 

Cu patru ani in urma, viata lui Kacey Cleary a fost distrusa atunci cand masina in care se afla a fost lovita din plin de un tanar sofer beat, omorandu-i parintii, pe  iubitul ei si pe cea mai buna prietena a sa. Inca mai este bantuita de amintirea momentului in care a ramas prizoniera intre fiarele contorsionate ale autoturismului, ascultand-o pe mama ei cum isi dadea ultima suflare. Acum, Kacey vrea sa isi lase trecutul in urma. Inarmata cu doua bilete de autobuz, Kacey si sora ei in varsta de cincisprezece ani, Livie, fug din Grand Rapids, Michigan, pentru a incepe o noua viata in Miami. La inceput, fetele se zbat sa o scoata la capat, dar Kacey nu este deloc ingrijorata. Ea poate face fata oricui, in orice situatie – cu exceptia vecinului sau misterios din apartament 1D.
Trent Emerson are niste ochi albastri in care arde un foc mocnit, gropite adanci si pare ca se mentine intr-un echilibru perfect intre a fi un tip simpatic si unul dur. Calita fiind de trecutul ei tragic, Kacey este hotarata sa tina pe toata lumea la distanta, dar atractia lor este de netagaduit, iar Trent cauta cu disperare si neincetat o cale spre inima impietrita a lui Kacey – chiar daca asta inseamna ca oricand poate sa iasa la iveala un secret exploziv care va zgudui din temelii ambele lor lumi.








Umm, ăsta a fost top-ul, sper că v-a plăcut!
Vă mulțumesc dacă ați citit până aici şi nu uitați să lăsați o reacție şi un comentariu şi, dacă vreți, să vă abonați! 💕


-Iulia

Comentarii

Postări populare