TOP 7 CĂRȚI PREFERATE DE LA EDITURA TREI

Saluut! Astăzi m-am gândit să fac un top *oh daa* pentru că n-am mai făcut de ceva vreme. Enjoy!!



1. Toate acele locuri minunate de Jennifer Niven.


Descriere:

Theodore Finch e fascinat de moarte si se gandeste neincetat la tot felul de modalitati in care si-ar putea pune capat zilelor.
Violet Markey traieste pentru viitor, numarand zilele ramase pana la absolvire.
Cand Finch ar putea evada atat din micul ei oras din Indiana, cat si din suferinta coplesitoare provocata de recenta moarte a surorii sale.
Cand Finch si Violet se intalnesc pe marginea clopotnitei de la scoala, nu este foarte limpede cine pe cine salveaza. Iar cand devin parteneri intr-un proiect de descoperire a „minunilor naturale“ din statul lor, amandoi fac descoperiri mult mai importante: Finch poate fi el insusi numai alaturi de Violet. Iar Violet numai alaturi de Finch poate uita de numaratoarea zilelor si poate incepe sa le traiasca. 
Insa, in timp ce lumea lui Violet creste, a lui Finch incepe sa scada
.


2. Scrisori de dragoste pentru cei plecați de Ava Dellaira. 



Descriere:

Totul incepe cu o simpla tema la engleza: Scrie o scrisoare unei persoane care nu mai e in viata.
    Laurel alege sa-i scrie lui Kurt Cobain fiindca era cantaretul preferat al surorii sale, May. Si a murit tanar, intocmai ca May. Curand, Laurel isi face un obicei din a scrie scrisori unor oameni speciali care nu mai sunt – printre care Janis Joplin, Heath Ledger, Amelia Earhart sau Amy Winehouse. Treptat, scrisorile se transforma in jurnalul emotionant al unei adolescente care incearca sa faca fata vietii de liceu, despartirii dureroase a parintilor ei, primei iubiri si, cel mai apasator, pierderii surorii sale mai mari. Doar daca va incepe sa o vada pe sora ei asa cum a fost cu adevarat – o fata incantatoare, imprevizibila, dar cu foarte multe probleme – va putea Laurel sa se impace cu sine si sa spuna adevarul despre acea noapte de cosmar care i-a marcat viata pentru totdeauna.


3. Belzhar de Meg Wolitzer.


Descriere: 

O iubire neimpartasita, o suferinta ascunsa si o vindecare prin lectura si explorare interioara.
Jam Gallahue simte primii fiori de iubire pentru Reeve Maxfield, un englez venit sa studieze pentru un semestru in America. Din pacate, relatia lor este curmata brusc, iar Jam nu-si mai poate reveni si ajunge la o scoala cu internat pentru adolescenti „fragili emotional si foarte inteligenti“. 
Aici, profesoara de literatura ii indeamna sa citeasca romanul Clopotul de sticla de Sylvia Plath si le daruieste cate un jurnal, in care sa isi noteze gandurile. Inexplicabil, fiecare deschidere a jurnalului inseamna intrarea intr-o lume suprarealista, in care traumele care i-au marcat inca nu s-au petrecut si totul este bine.
Belzhar este numele pe care-l dau acestei lumi.


4. Mincinoşii de E.Lockhart. 


Descriere: 

O familie frumoasa si distinsa.
O insula privata.
O fata vulnerabila si indragostita.
Un baiat curajos, plin de pasiune.
Un grup de patru prieteni, Mincinosii, a caror prietenie se dovedeste a fi distructiva.
O revolta. Un accident. Un secret.
Minciuna dupa minciuna.
Dragoste adevarata.
Adevarul.
„Bine-ati venit la minunata familie Sinclair.
N-avem niciun criminal.
N-avem niciun dependent.
N-avem niciun ratat.
Familia Sinclair e compusa din indivizi atletici, inalti si frumosi. Suntem democrati, cu avere, din tata in fiu.
Nu conteaza daca unul dintre noi e indragostit pana la disperare, absolut pana la disperare.
Atat de indragostit incat trebuie luate masuri la fel de disperate.
Nimeni n-are nevoie de nimeni.
Nimeni nu greseste vreodata.
Traim, cel putin pe durata verii, pe o insula privata, in apropiere de linia de coasta din Massachusetts.
Poate ca asta este tot ce trebuie sa stiti.“


5. Sub aceeaşi stea de John Green.


Descriere: 


Fara suferinta, cum am putea sti ce e bucuria?
Isi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viata mea? Ce vreau sa las in urma?
Desi un medicament miraculos i-a prelungit viata, Hazel Grace Lancaster, in varsta de 16 ani, are impresia ca de cand se stie a fost „in faza terminala“.
Insa atunci cand fermecatorul Augustus Waters, suferind si el de aceeasi boala cumplita, apare la intalnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisa.
Spirite inrudite, impartind acelasi farmec si acelasi simt al umorului, Hazel si Gus incep o cursa contra cronometru in care invata ce inseamna sa iubesti.

6. Oraşe de hârtie de John Green.


Descriere:

Lumea se rastoarna cu doar cateva saptamani inainte de terminarea liceului: Margo reapare in viata lui Quentin. In toiul noptii, imbracata in costum de ninja, gata pentru o noua aventura. Extravaganta, frumoasa, imprevizibila si independenta, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin. Indragostit iremediabil de ea, o urmeaza orbeste, incantat sa ia parte la planurile jucause si vindicative ale ingenioasei Margo.
Numai ca fata dispare iar. De data aceasta definitiv. Margo, fata visurilor care a fost intotdeauna o enigma, acum devine un mister. Pentru Quentin. Care nu mai gaseste nimic altceva decat indicii… lasate de ea pentru el. De aceea, decide sa le urmeze.

7. Căutând-o pe Alaska de John Green. 


Descriere:

Primul prieten.
Prima iubire.
Ultimele cuvinte.

Înainte. Miles Halter – un adolescent singuratic pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre în ultimele lor clipe de viaţă – pleacă la şcoala cu internat Culver Creek în căutarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut".
Acest Necunoscut se dovedeşte mai tulburător decât şi-ar fi imaginat vreodată când în noul său cerc de prieteni îşi face intrarea seducătoarea Alaska Young. Inteligentă, amuzantă, imprevizibilă, Alaska îl atrage într-o lume misterioasă de lumini şi umbre, ce stă sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simón Bolívar, faimosul general imortalizat de Gabriel García Márquez: „Cum o să mai ies eu din labirintul ăsta?"
După. Nimic nu va mai fi la fel.



Ăsta a fost top-ul! Sper că v-a plăcut. Nu uitați să lăsați o reacție. Pe data viitoare! 💞


-Iulia

Comentarii

Postări populare