WRAP-UP/CE CĂRȚI AM CITIT ÎN LUNA MAI

Salut, dragilor! N-am mai postat de ceva vreme..
NU! Nu voi veni cu scuze de genul: "Am avut şcoală.; N-am avut timp/inspirație".
Pur şi simplu nu m-am simțit in stare să scriu un amărât de articol şi o recunosc.
Dap, să lăsăm asta. Astăzi o să vă prezint ce cărți minunate am citit eu în luna mai!




1. "Four" de Veronica Roth.





                        Descriere:


Cu doi ani inainte ca Tris Prior sa faca alegerea care avea sa-i schimbe viata, fiul de saisprezece ani al liderului Abnegatiei a trecut prin acelasi lucru. Transferul lui Tobias catre Neinfricare reprezinta sansa de a o lua de la capat. Aici, el nu va fi strigat pe numele dat de parinti. Aici, el nu va permite ca teama sa il transforme intr-un copil inspaimantat.
Proaspat botezat „Four”, el afla in timpul initierii ca va izbandi in Neinfricare. Insa initierea este doar inceputul, iar Four trebuie sa-si revendice locul in ierarhia Neinfricatilor. Deciziile lui ii vor afecta pe viitorii novici si vor scoate la iveala secrete care ar putea sa-i puna in primejdie propriul viitor – si viitorul intregului sistem de factiuni.
Doi ani mai tarziu, Four este pregatit sa actioneze, dar cursul lucrurilor este inca neclar.
Totusi, prima novice care sare in plasa ar putea schimba totul. Alaturi de ea, calea de a salva lumea ar putea deveni limpede. Alaturi de ea, el ar putea fi din nou Tobias.
Veronica Roth completeaza seria DIVERGENT cu un volum adiacent palpitant, relatat din perspectiva indragitului si celebrului personaj Tobias. Cele patru povestiri incluse in aceasta editie – TRANSFERATUL, NOVICELE, FIUL si TRADATORUL –, alaturi de trei scene inedite, ofera cititorilor o privire electrizanta asupra trecutului si sentimentelor lui Tobias, pregatind totodata terenul catre saga trilogiei DIVERGENT.


2. "Dacă te-aş găsi" de Gayle Forman.






Descriere: 

Au trecut cativa ani de cand Mia si Adam, protagonistii volumului ”Daca as ramane”, traiesc departe unul de celalalt. Carierele lor au inflorit, insa amintirea povestii de dragoste traite la numai 17 ani i-a marcat.
Cand soarta ii aduce impreuna la New York pentru o singura noapte, Mia si Adam descopera din nou bucuria de a fi alaturi unul de celalalt. O poveste sfasietoare despre iubire, regasire si alegeri imposibile, intr-o continuare a unui roman care i-a incantat pe cititorii de pretutindeni.
”Daca te-as gasi este un roman perfect! Poate chiar mai bun decat Daca as ramane. Povestea se leaga si conduce spre finalul care ofera raspunsuri la multe intrebari.“


3. "Magonia" de Maria Dahvana Headley. 




Descriere:

Inca de cand era mica, Aza sufera de o boala misterioasa de plamani, din cauza careia ii este tot mai greu sa respire, sa vorbeasca – sa traiasca. Tot ce pot doctorii sa faca e sa ii dea medicamente si sa spere ca reusesc sa o mentina in viata. Asa ca atunci cand Aza vede o corabie in cer, familia ei considera ca e vorba de un efect secundar nemilos al pastilelor. Dar Aza e sigura ca nu e o halucinatie. Poate sa auda pe cineva de pe vas strigandu-i numele.
Doar cel mai bun prieten al ei, Jason, o crede. Jason, care intotdeauna a fost alaturi de ea. Jason, pentru care ea ar putea avea niste sentimente mai mult decat prietenesti. Dar inainte ca Aza sa se gandeasca mai bine la asta, ceva groaznic se intampla.
Boala o doboara.
Aza pleaca din aceasta lume. Si ajunge intr-alta.


4. "Cartea memoriei" de Lara Avery.




Descriere: 


Sammie McCoy e o fata desteapta care stie ce vrea: sa termine liceul ca sefa de promotie si sa plece cat mai repede din micul orasel in care traieste. Nimic n-are cum sa-i stea in cale, mai putin boala genetica extrem de rara pe care o are si care ameninta sa-i fure amintirile si viata. Asa se naste cartea memoriei: un jurnal pe care Sammie il scrie pentru sinele ei din viitor, ca sa-si poata aduce aminte unde si-a lasat diverse obiecte sau cat de minunat e sa ai din nou un prieten bun. Cartea memoriei retine cele mai importante momente din viata lui Sammie, oamenii care i-au frant inima, cei care i-au facut-o sa creasca, reamintindu-i mai ales ca a trait bucurandu-se cat se poate de viata.


5. "Născută din Fum şi Os" de Laini Taylor.




Descriere: 


Pe intreg pamantul, urme negre de maini, imprimate cu foc, apar pe mai multe porti. Sunt ale unor creaturi straine, inaripate, care s-au strecurat in aceasta lume printr-o despicatura din cer.
Intr-o dugheana veche si intunecata, proviziile de dinti omenesti ale unui diavol scad periculos. Iar pe stradutele intortocheate, intunecate si misterioase ale Pragai, o tanara eleva de la Liceul de Arta e pe cale sa fie prinsa intr-un crancen razboi coborat din alta lume. 
Ea este Karou. Isi umple caietele de schite cu portrete de monstri, care poate ca sunt sau nu sunt adevarati. Obisnuieste sa dispara in mod misterios pentru a indeplini unele „comisioane”; vorbeste multe limbi – nu toate omenesti, iar parul ei, de un albastru aprins, chiar asa ii creste. Oare cine este ea? Intrebarea aceasta nu-i da pace, dar tocmai este pe cale sa afle raspunsul.
Cand unul dintre straini – frumosul Akiva, chinuit de amintiri intunecate – da cu ochii de ea, pe o alee din Marrakech, rezultatul este sange si explozie de lumina astrala, secrete dezvaluite si o dragoste cum numai in stele poate fi scrisa, ale carei radacini sunt adanc implantate intr-un trecut nemilos si dureros. Va ajunge, oare, Karou sa regrete c-a aflat adevarul despre ea insasi?


Sper că v-a plăcuuut! Dragilor, voiam să vă anunț că în momentul în care pagina va face 200 de like-uri voi organiza un CONCURS!💕

-Iulia

Comentarii

Postări populare